Welkom bij Clean Center Amsterdam!

Jouw professionele wasserette & stomerij in Amsterdam.

Over Wasserette & Stomerij Clean Center

Wasserette-stomerij Clean Center is gevestigd aan de Ferdinand Bolstraat in de Pijp in Amsterdam. In 1970 begonnen door Ben Kooiman was het alleen nog een wasserette. Samen met zijn vrouw Ria had hij toen 3 wasserettes in Amsterdam. 


In het begin kwamen mensen zelf hun was doen. Ze hadden geen ruimte voor een eigen wasmachine en vonden het ook gezellig om naar de wasserette te gaan. Steeds meer mensen vroegen het personeel om de was te wassen, drogen en op te vouwen. Doordat het economisch beter ging hadden mensen meer te besteden en waren zij bereid meer te betalen om hun was te laten doen. Dit werd echt een luxe. Tegenwoordig doet bijna niemand de was nog zelf. 

EXTRA SERVICE

In 1975 kwam er een stomerij bij. Er kwam steeds meer kleding die niet in de wasmachine gewassen kon worden, zoals kostuums. Er ontstond een probleem want mensen konden deze kostuums niet meer zelf schoonmaken. Er werd steeds meer chemisch gereinigd (in de volksmond “stomen”). De mensen zagen altijd stoom uit een stomerij komen en daar komt de naam vandaan. Maar met stoom wordt niet gereinigd. Artikelen worden alleen maar glad gemaakt met stoom. 

 

 


UITBREIDING PAND

In 1982 kwam een naastgelegen winkelpand vrij en kon Clean Center uitbreiden. Clean Center werd hierdoor twee keer zo groot. Eén deel is nu wasserette en één deel stomerij. 

BEDRIJFSOPVOLGING

In 1987 is Ben Kooiman veel te jong overleden en heeft zijn vrouw Ria het bedrijf samen met hun dochter Mirànda voortgezet. Mirànda was toen net klaar met haar studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam.


In de jaren 80 & 90 kwam er steeds meer kleding die niet gewassen, maar gestoomd moest worden. Hierdoor werd het heel druk in de stomerij. Er kwamen nieuwe professionele wasmachines in de wasserette. Veel mensen hadden inmiddels thuis wel een wasmachine, maar de mensen vonden het toch ook fijn om de was weg te brengen en te laten doen. In 1997 deed Ria Kooiman een stapje terug en zet Mirànda samen met haar man Harm-Jan Peters de zaak voort.

In 2004  kwamen er nieuwe machines in de stomerij. Er werden nieuwe machines aangeschaft omdat deze milieuvriendelijker zijn. Ook werd er een nieuwe vloeistof gekozen om mee te reinigen, omdat ook dit beter is voor het milieu. 

De laatste jaren wordt het in de wasserette weer steeds drukker, doordat er steeds meer tweeverdieners in de Pijp komen en deze graag de was de deur uit doen. Vanwege onze ruime openingstijden, kan jij jouw was brengen voor werk en daarna weer ophalen. Dit is dus super makkelijk. 

Ook zakelijke klanten weten ons te vinden. De horeca in de Pijp, het concertgebouw en onder andere theatergroepen worden klant, vanwege onze snelle & betrouwbare service.  

Ziggo Dome en de artiesten die er optreden maken sinds de opening van de Ziggo Dome ook al gebruik van onze service. Na elk optreden gaat alle werkkleding van de Ziggo Dome naar Clean Center, zodat het personeel er bij het volgende optreden weer schoon en netjes bijloopt. 

Maar ook de kleinere ondernemers kunnen bij ons terecht natuurlijk! Zo doen wij dagelijks de wassen van de B&B’s in Amsterdam. Doordat de klant steeds meer gemak wil, groeit de vraag naar een haal en breng service. Ook deze service biedt Clean Center aan. Via www.mijnwassie.nl kunnen al onze klanten hun stoom- en wasgoed door ons laten ophalen. Dezelfde service die u altijd van ons gewend bent, maar dan bij u aan de voordeur. 

Wij bestaan inmiddels al meer dan 50 jaar en daar zijn wij natuurlijk super trots op! In ons familiebedrijf werken ondertussen al drie generaties, aangezien kleindochter Peggy ook werkzaam is bij Clean Center.Met heel veel plezier genieten wij van alle klanten die al jaren terugkomen in de prachtige buurt de Pijp. Met ons geweldige en hardwerkende team blijven wij voor jou klaarstaan! 

Onze geschiedenis

The 70s

The 70s

Hoe het ooit begon met een simpele wasserette in de Pijp.

The 80s

The 80s

De grote hit: kleine wasjes, grote wasjes van Trafassi werd opgenomen bij Clean Center.

The 90s

The 90s

Opnamen voor de populaire tv-serie: “Beppie” met Adele Bloemendaal & Johnny Kraaijkamp vonden plaats bij Clean Center.

The 00s

The 00s

Focus op het milieu vergroot! Clean Center koopt nieuwe machines & gaat chemisch reinigen met een nieuwe vloeistof.

The 10s

The 10s

Opnames voor Ali B op volle toeren worden opgenomen bij Clean Center met Trafassi & Sevn Alias.