Jouw Stomerij in Amsterdam

In de mooiste buurt van Amsterdam, De Pijp, bevindt zich onze stomerij. Met meer dan 50 jaar ervaring stomen wij jouw kleding en alle andere artikelen die je graag weer schoon wil hebben. Van pakken tot gordijnen ben je bij ons aan het goede adres. Wij bieden naast ruim 50 jaar ervaring ook nog eens de snelste en de gemakkelijkste service op het gebied van kledingreiniging. Kijk op mijnwassie.nl voor onze haal- en brengservice.

Artikelen die bij ons voor 12 uur worden gebracht, kun je dezelfde dag na 4 uur alweer ophalen.

Er is nooit stress over onze sluitingstijden, doordeweeks zijn wij open van 08:00 tot 18:00. Hierdoor kun jij je kleding voor werk brengen en na werk weer ophalen. 
Wij reinigen bij Clean Center alles wat gereinigd kan en mag worden. Van theaterkleding van Holiday on Ice, rokkostuums, trouwjurken, toga’s van het internationaal strafhof tot bankhoezen. Zelfs artikelen die niet gereinigd mogen worden, kunnen wij in overleg met jou, en in een enkel geval na overleg met de leverancier of fabrikant, toch reinigen.

Werknemer Clean Center in stomerij in Amsterdam

 

 

Wat is stomen?

Bij stomen denken de meeste mensen aan stoom. Dit is natuurlijk ook heel erg logisch. Alleen wordt er bij stomen helemaal geen stoom gebruikt om de kleding schoon te maken. In het Engels wordt stomen dan ook dry-cleaning genoemd. Dit is een veel betere benaming voor het proces. 

Het “stomen” gebeurt namelijk in een hele grote wasmachine, maar in plaats van met water en zeep, worden de artikelen schoongemaakt met een chemische vloeistof en zeep. Deze vloeistof draait om de vezel van de artikelen heen, in plaats van dat deze vloeistof in de vezel trekt (water trekt wel in de vezel). Vandaar de benaming dry-cleaning. Doordat de vloeistof niet in de vezel trekt, worden de artikelen dus ook niet echt nat. Hierdoor is er minimale kans op krimp. 
Uiteraard worden de artikelen na het “stomen” wel nog geperst en gestreken, dit gebeurt wel met stoom, vandaar de naam stomerij. 

FUN FACT: 

In Nederland heet het stomen, omdat mensen vroeger veel stoom uit een “stomerij” zagen komen.
 


Vlekverwijdering behoort bij Clean Center tot de standaard procedure. Maar hier zijn soms wel risico’s aan verbonden. Zo zijn vlekken op waterbasis lastiger te verwijderen met stomen, omdat de vloeistof en de vlek als het ware langs elkaar heen gaan . 

Vetvlekken zijn juist wel ideale vlekken voor het stomen. Vet is een substantie die ook om een vezel heen blijft hangen en dus kan de vloeistof bij de vetvlek komen. 

Mochten niet alle vlekken eruit zijn gegaan met stomen, dan is er ook nog een mogelijkheid om jouw artikelen nat te reinigen (wet-cleaning). Dit is een delicate reinigingsmethode om vlekken, die met stomen niet weggaan, toch te verwijderen. Dit gebeurt in een wasmachine met een speciaal programma, waarbij speciale detergenten (zeep) worden gebruikt. 

Strijkservice 

Onze strijkservice is erg populair. Wekelijks wassen of stomen en strijken wij vele artikelen. Jouw artikelen worden weer glad en schoon afgegeven. In principe op een hangertje, maar desgewenst ook opgevouwen. Handig als je op reis gaat bijvoorbeeld. 

Super snelle service

De service die wij bieden is altijd super snel. Als je jouw artikelen voor 12:00 brengt hebben wij ze dezelfde dag om 16:00 alweer klaar hangen/liggen. Dit is vaak nog sneller dan de spoed service van andere stomerijen. De enige uitzondering op deze belofte heeft betrekking op vlekken en het waterdicht maken van jassen. Voor sommigen vlekken is het van belang om de artikelen meerdere keren te reinigen, waardoor het proces langer duurt dan 4 uur. Voor het waterdicht maken is ook een extra behandeling nodig. 


Waarom zou jij kiezen om je artikelen bij ons te brengen? 

Naast het feit dat wij een super snelle stomerij zijn, hebben wij dus ook al meer dan 50 jaar ervaring. Doordat de kleding bij ons in de winkel wordt behandeld en gereinigd, zijn de mensen die jouw artikelen aannemen, ook de mensen die jouw artikel door het hele proces heen in de gaten houden. De experts op het gebied van vlekken en materialen staan te werken op het moment dat jij jouw artikel brengt. Hierdoor kan er bij twijfel over de beste behandeling altijd worden gesproken met de experts waardoor jij op de hoogte bent van wat er gebeurt met jouw artikel. 

Hoe kan het dat wij zo snel zijn?

Er zijn veel “stomerijen” die alleen een afgeef en ophaal punt zijn. Het reinigen van de kleding gebeurt dan ergens anders. Hierdoor duurt het bij deze stomerijen uiteraard langer, omdat de artikelen nog moeten worden opgehaald en teruggebracht. 
Bij ons staan alle machines in de winkel waardoor wij deze snelle service kunnen aanbieden. Heb je vragen over jouw specifieke stoomgoed? Kom dan langs of bel ons voor professioneel advies!

 Welke (kleding)stukken stomen wij? 

 • Pakken/kostuums/Smoking
  Pakken worden bij ons gestoomd. Stomen is voor jouw colbert en pantalon meestal de beste manier van reinigen. De vorm blijft meestal mooier. Voor colberts heeft stomen nog een extra voordeel. Meestal zijn de binnenstof en de buitenstof van colberts aan elkaar gelijmd. Deze lijm kan oplossen bij contact met water. 
 • Zijden kleding/artikelen
  Zijden heeft een eiwitstructuur. Door wassen kan deze eiwit structuur beschadigen. De zijden stof kan hierdoor ruw en dof worden. Hierdoor gaat de voorkeur voor het reinigen van zijden artikelen uit naar stomen. 
 • Wollen kleding/artikelen
  Wollen kleding blijft mooier met stomen en gaat langer mee. Met wassen heb je kans op krimp en vervilting. Dat risico loop je niet met stomen.
 • Suède/leer 
  Jouw suède of leren jasje blijft het mooist met stomen. Wij besteden dat wel uit en daarom duurt dat langer dan je van ons gewend bent. Het wordt iedere maandag bij ons opgehaald en een week later weer teruggebracht. 
 • Gordijnen
  Wil jij je gordijnen weer helemaal schoon en fris hebben, dan kun je altijd bij ons terecht. Sommige gordijnen kunnen worden gewassen en anderen kunnen beter worden gestoomd. Onze experts kunnen met jou in de winkel bespreken welke van de twee manieren het beste is voor jouw gordijnen. De stof van je gordijnen en de vlekken die er misschien op zitten, zijn de twee factoren die bepalen of het beter is om je gordijnen te wassen of te stomen. Vergeet niet om alle verwijderbare haakjes uit de gordijnen te halen voordat je ze naar ons toebrengt. Haakjes die nog in het gordijn zitten, kunnen in elkaar haken of in de stof en daardoor scheuren veroorzaken in het gordijn. De prijs voor gordijnen wordt bij ons berekend per m2. Benieuwd wat er gebeurt als gordijnen gewassen worden? klik hier
 • Bankhoezen
  Weer even lekker je bank opfrissen? Laat je bankhoezen bij ons wassen of stomen. Als jij jouw bankhoezen meeneemt naar onze winkel, kunnen onze experts samen met jou bespreken of deze beter gewassen of gestoomd moeten worden. Dit ligt aan de samenstelling van de stof waar je bankhoes van gemaakt is en of hier vlekken opzitten (en wat het voor vlekken zijn). Bij sommige bankhoezen kan het gebeuren dat er krimp ontstaat.  In overleg met jou kunnen we de bankhoezen nog wat vochtig houden, zodat er meer rek in zit, dan wanneer de bankhoezen helemaal droog zijn. Hierdoor kunnen we de krimp minimaliseren, mocht deze ontstaan. Benieuwd wat er gebeurt als jouw bankhoezen gewassen worden? klik hier.
 • Vloerkleden
  Je vloerkleed kun je ook bij ons laten reinigen. Kleine vloerkleden die in onze eigen machines passen kunnen wij zelf in de winkel doen. De grotere vloerkleden worden bij een ander bedrijf ondergebracht. Onze supersnelle service is dan ook niet van toepassing op de vloerkleden. Vooral de grotere vloerkleden die moeten worden uitbesteed zijn 1 à 2 weken weg. De vloerkleden die bij ons in de machine passen kunnen in overleg met onze experts wel snel gereinigd worden. De prijs voor een vloerkleed wordt bij ons berekend per m2. 
 • Wollen dekbedden/dekens
  Ook is het fijn om je dekens, dekbedden en spreien af en toe weer helemaal schoon te laten maken, zodat deze weer heerlijk fris op jouw bed kunnen liggen. In onze grote machines passen je dekens, dekbedden en spreien. Het is heel belangrijk dat deze artikelen genoeg ruimte hebben in een machine, zodat deze goed kunnen ronddraaien en hierdoor goed schoon worden. Omdat wol kan vervilten bij wassen, is het voor jouw wollen dekens en dekbedden veel beter om deze te laten stomen. 
 • Motorkleding
  Een schoon motorpak rijdt natuurlijk een heel stuk lekkerder. Dat begrijpen wij bij Clean Center helemaal. Je kunt dus gewoon al je motorkleding bij ons brengen en dan zorgen wij dat jij daarna weer heerlijk fris een rondje kunt touren op jouw motor. Ook kunnen wij jouw motorkleding waterdicht maken, mocht je dit fijn vinden. 
 • Wintersportkleding
  Wintersport is heerlijk, vooral met schone en waterdichte kleding aan. Daarom besteden wij aan jouw ski-kleding de uiterste zorg en aandacht. Wij maken altijd alle ski-kleding weer waterafstotend, zodat je weer volop kunt genieten van die welverdiende ski-vakantie.  
 • Trouwjurk / bruidsjapon
  Ook met trouwjurken kan jij bij ons terecht. Na de mooiste dag in je leven heb je grote kans dat je trouwjurk deze dag niet ongeschonden heeft doorstaan. Natuurlijk wil je dat jouw prachtige trouwjurk weer schoon wordt. Geduldig worden alle vlekken voorbehandeld om je trouwjurk weer helemaal schoon & fris te krijgen. Omdat ook wij helemaal snappen dat jouw trouwjurk de belangrijkste jurk in je leven zal zijn, nemen wij hier wel echt onze tijd voor. Deze valt dus niet onder onze super snelle service. Stiekem gaan wij er natuurlijk ook vanuit dat jij je trouwjurk niet supersnel weer nodig hebt. 

Mocht jij jouw trouwjurk voor je bruiloft willen laten stomen, dan is dit in overleg wel sneller te doen. Indien de jurk weinig vlekken heeft, kunnen wij ook een trouwjurk supersnel weer klaar hebben hangen. Dit moet wel in overleg met onze experts. 

Welke (kleding)stukken wassen wij?

 • Donzen kleding/artikelen
  Alle donzen kleding en artikelen kunnen het beste worden schoongemaakt met water en zeep. Dit heeft te maken met de veertjes in deze artikelen. Wanneer donzen artikelen gestoomd zouden worden gaat de chemische geur van de vloeistof in de veertjes zitten, waardoor je donzen artikelen niet meer fris ruiken.
 • Waarom zou je dan je donzen artikelen bij ons brengen, als wij deze gewoon wassen? 
  Bij donzen artikelen is het van groot belang dat deze voldoende ruimte hebben in een wasmachine. In onze grote wasmachines, kunnen wij al jouw donzen artikelen dan ook ruim genoeg wassen. Hiernaast is ook het droogproces erg belangrijk om je donzen artikelen, weer mooi terug te krijgen. Wanneer veertjes nat worden gaan deze aan elkaar vast kleven. Deze veertjes moeten weer los komen van elkaar. Om dit te kunnen bewerkstelligen zijn grote industriële drogers nodig. Hierdoor komen alle veertjes weer los en krijg je een heerlijk “opgefluft” en fris donzen artikel terug. 

Geen vlek is te gek voor Clean Center!

Mocht je kleding brengen met vlekken erop en je weet wat voor vlekken dit zijn en/of wanneer deze vlekken zijn ontstaan dan horen wij dit heel erg graag van je. Doordat wij meer informatie hebben over een vlek, kunnen wij deze nog beter, makkelijker en sneller voor jou behandelen. De meeste vlekken gaan er namelijk niet zomaar uit. Bij ons in de winkel staan experts die precies weten welke wondermiddeltjes er nodig zijn om jouw artikelen weer vlekvrij te maken. 

Clean Center is ook Milieuvriendelijk!

Ook wij vinden het heel erg belangrijk om zo milieuvriendelijk mogelijk te werk te gaan! Wij werken met de modernste reinigingsmachines en de milieuvriendelijkste reinigingsmiddelen. Ook kun je bij ons altijd de hangers weer terugbrengen, zodat wij deze kunnen recyclen. 

 

De Netex

Clean Center is lid van de NETEX, de brancheorganisatie voor stomerijen. Netex staat voor NEderlandse vereniging van TEXtielreinigers. Alle aangesloten stomerijen voldoen aan de door NETEX gestelde eisen op gebied van kwaliteit en milieu.

Wilt u meer weten over onze stomerij, of heeft u vragen over een specifiek product? Stel ze dan via ons contactformulier, of stel je vraag op locatie. Wij helpen je graag verder!