Jouw wasserette in Amsterdam

Welkom bij onze wasserette in Amsterdan, gelegen in de mooiste buurt: De Pijp. Al meer dan 50 jaar een vertrouwd adres.

Waarom naar de wasserette? 

  • Heb je zelf geen wasmachine of is je wasmachine stuk?
  • Weet je niet hoe je moet wassen of heb je gewoon geen zin?
  • Heb je heel veel vakantiewas? 
  • Heb je geen tijd om de was zelf te doen of wil je meer vrije tijd?
  • En heb je geen zin om naar de wasserette te komen? Dan komen wij naar jou toe. Bekijk nu onze haal- en brengservice op mijnwassie.nl

Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wist je dat je gemiddeld 5 uur per week bezig bent met de was? Dat kan je dus iedere week zomaar 5 uur extra vrije tijd opleveren! Breng jouw was nu naar onze wasserette in Amsterdam en geniet van onze professionele service.

Wij doen graag de was voor jou, maar als je dat liever zelf doet of het gewoon gezellig vindt om bij ons je was te doen dan kan dat natuurlijk ook. Ons deskundige team kan je altijd helpen als je vragen hebt. Je kan al jouw wasgoed bij onze wasserette in Amsterdam afgeven en wij kunnen het ook voor jou sorteren op kleur en/of op temperatuur. Je hoeft dan verder niets meer te doen. Na 3 uur is je was weer schoon en opgevouwen en staat het klaar om opgehaald te worden. Als je het zelf wilt sorteren kan dat natuurlijk ook en dan kan je ons vertellen hoe je het wilt.

Waarom zou je kiezen om je was bij ons te brengen?

  1. Je was is in 3 uur gewassen, gedroogd en opgevouwen. Naast deze supersnelle service hebben wij ook al meer dan 50 jaar ervaring.
  2. In onze wasserette in Amsterdam staan meerdere professionele wasmachines klaar om jouw artikelen te wassen. Onze wasserette in Amsterdam heeft wasmachines van 4 kg, 6 kg, 9 kg en 18 kg.
  3. Wij hebben diverse wasprogramma’s, variërend van wolwas tot kookwas. Je kan dus met je meest delicate kleding bij ons terecht, maar ook met horecawas.  Wij hebben verschillende wasmiddelen die we gebruiken zodat al jouw was weer helemaal fris & schoon wordt.


Hoe kan het dat we zo snel zijn?

Onze wasprogramma’s duren korter dan wanneer je thuis wast doordat wij water gebruiken dat al opgewarmd is. Het drogen gebeurt in de nieuwste generatie drogers waarin met behulp van optimale ‘airflow’ wordt gedroogd. Voor sommige artikelen duurt het drogen langer dan voor gewone was. Donzen dekbedden zullen langer in de droger moeten om weer helemaal “fluffy” te worden.

Bij ons staan alle machines in de winkel waardoor wij deze snelle service kunnen aanbieden. Heb je vragen over jouw specifieke wasgoed? Kom dan langs bij onze wasserette in Amsterdam of bel ons voor professioneel advies! 

De beste wasserette in Amsterdam

Tevens verzorgen wij professionele strijkservice 

Wil jij sommige items uit je was ook gestreken hebben? Dan is dit natuurlijk geen enkel probleem. Als je bij ons aangeeft wat je graag gestreken zou willen hebben bij het brengen van je was, dan gaan we dit regelen. Wil je beddengoed of tafellakens laten strijken? Dit kan zeker. Wij vragen aan je of je je beddengoed en tafellakens apart bij ons wil inleveren. Niet gemixt met je normale was dus. Dit noemen wij een lakenpakket.

Klik hier voor meer informatie over onze strijkservice!

Lakenpakketten

Het is heerlijk om tussen schone, gladgestreken lakens te gaan slapen. Ook deze service bieden wij aan. Jouw beddengoed wordt gewassen, gedroogd en gestreken. Deze service duurt wel iets langer dan je van ons gewend bent. Naast beddengoed kunnen wij ook nog veel meer artikelen voor je strijken, zoals tafelkleden & servetten.

Gordijnen

Wil jij je gordijnen weer helemaal schoon en fris hebben, dan kun je altijd bij ons terecht. Sommige gordijnen kunnen worden gewassen en anderen kunnen beter worden gestoomd. Onze experts kunnen met jou in de winkel bespreken welke van de twee manieren het beste is voor je gordijnen. De stof van jouw gordijnen en de vlekken die er misschien op zitten, zijn de twee dingen die bepalen of het beter is om je gordijnen te wassen of te stomen. Vergeet niet om alle verwijderbare haakjes uit de gordijnen te halen voordat je ze naar ons toebrengt. Haakjes die nog in het gordijn zitten, kunnen in elkaar haken of in de stof en daardoor scheuren veroorzaken in het gordijn. Bij het wassen van gordijnen is er helaas wel altijd een mogelijkheid dat de gordijnen wat krimpen. Dit heet relaxatie-krimp. Bij het maken van gordijnen wordt de vezel waarvan de stof wordt gemaakt onder spanning gezet, zodat fabrikanten meer meters stof kunnen maken. Zodra er water bij de vezel komt ontspant deze vezel. Hierdoor kan je gordijn dus wat korter worden. De gemiddelde krimp is bij de meeste stoffen minimaal 3%. 

Om dit effect zo minimaal mogelijk te houden, is het in sommige gevallen beter als jij jouw gordijnen ophaalt als deze nog een beetje vochtig zijn. Door het ophangen van de vochtige gordijnen, kunnen deze door het gewicht weer ietsje uitzakken en de eventuele krimp verminderen. Ook dit wordt allemaal met je besproken door een expert. 

Benieuwd wat er gebeurt als gordijnen gestoomd worden? klik hier

Bankhoezen

Weer even lekker je bank opfrissen? Laat je bankhoezen bij ons wassen of stomen. Als jij jouw bankhoezen meeneemt naar onze wasserette in Amsterdam, kunnen onze experts samen met jou bespreken of deze beter gewassen of gestoomd moeten worden. Dit ligt aan de samenstelling van de stof waar je bankhoes van gemaakt is en of hier vlekken opzitten (en wat het voor vlekken zijn). Bij sommige bankhoezen kan het gebeuren dat er krimp ontstaat. In overleg met jou kunnen we de bankhoezen nog wat vochtig houden, zodat er meer rek in zit dan wanneer de bankhoezen helemaal droog zijn. Hierdoor kunnen we de krimp minimaliseren, mocht deze ontstaan.

Benieuwd wat er gebeurt als bankhoezen gestoomd worden? klik hier

Dekens & Dekbedden & Spreien

Ook is het fijn om je dekens, dekbedden en spreien af en toe weer helemaal schoon te laten maken, zodat deze weer heerlijk fris op jouw bed kunnen liggen. In onze grote machines passen je dekens, dekbedden en spreien. Het is heel belangrijk dat deze artikelen genoeg ruimte hebben in een machine, zodat deze goed kunnen ronddraaien en hierdoor goed schoon worden. Hierdoor is het bijna nooit mogelijk deze artikelen in jouw eigen wasmachine thuis te wassen. Dus voor het wassen kijken we niet naar gewicht, maar naar het volume en de grootte van de deken of het dekbed. Dat het drogen van deze artikelen op de juiste manier gebeurt is ook heel erg belangrijk. In deze artikelen zit vaak een dikke vulling. Het is heel belangrijk dat de droger erg groot is, zodat er genoeg ruimte is voor de vulling om goed te drogen. In onze grote drogers hebben alle artikelen meer dan voldoende ruimte om goed droog en “fluffy” te worden.  

Wilt u meer weten over Clean Center en onze wasserette in Amsterdam, of heeft u vragen over een specifiek product? Stel ze dan via ons contactformulier, of stel je vraag op locatie. Wij helpen je graag verder!