Faq

Moet ik mijn was zelf doen?

Wassen

Je kan je was zelf doen of laten doen.

Wassen

Hoe lang duurt het om te wassen?

Wassen

Alleen wassen duurt 1 uur. Als je zelf wil wassen en drogen duurt het ongeveer 2 uur. Als je de was door ons laat wassen, drogen en opvouwen duurt het ongeveer 3 uur.

Wassen

Hoeveel kilo past er in een wasmachine?

Wassen

Wij hebben wasmachines van 4kg, 6kg, 9kg & 18kg.

Wassen

Kan witte en gekleurde was bij elkaar?

Wassen

Beter is het om witte en gekleurde was te sorteren en apart te wassen, maar we kunnen het ook samen wassen op lage temperatuur. Ook al zullen wij het dan op lage temperatuur wassen het is nooit uit te sluiten dat er iets afgeeft. Dat risico is vooral aanwezig als er iets in de was zit dat nog niet eerder gewassen is.

Wassen

Wat is mogelijk als ik allergisch ben voor zeep?

Wassen

Dit is bij ons nooit een probleem, want je kan bij ons altijd je eigen zeep meenemen.

Wassen

Moet ik mijn eigen zeep meenemen?

Wassen

Wij hebben onze eigen zeep, dus dat hoeft niet. Maar als je liever wil dat je was met jouw eigen zeep gewassen wordt mag je die natuurlijk erbij geven. Dan gebruiken wij jouw zeep.

Wassen

Kan ik zelf aangeven op welke temperatuur ik het wil laten wassen?

Wassen

Dat kan je zeker aangeven. Maar het hoeft niet. Je kan het natuurlijk ook overlaten aan onze deskundige medewerk(st)ers.

Wassen

Wassen & strijken jullie ook beddengoed?

Wassen

Ja, ook jouw beddengoed kunnen we wassen en strijken. Beddengoed wordt gestreken, daardoor duurt deze service iets langer.

Wassen

Wat is een lakenpakket?

Wassen

In een lakenpakket kunnen slopen, servetten, (tafel)lakens, hoeslakens & dekbedhoezen zitten. Een lakenpakket geeft aan dat alle artikelen uit het lakenpakket zullen worden gestreken door ons. Deze service duurt wel iets langer.

Wassen

Kunnen vitrages gewassen worden?

Wassen

Vitrages kunnen meestal gewassen worden. Maar niet in een huishoudwasmachine. Het is belangrijk dat een grote professionele wasmachine gebruikt wordt anders kunnen er breuken in het materiaal komen. Wij bekijken samen met jou wat mogelijk is. Vergeet niet om de haakjes eruit te halen, want deze kunnen de vitrages beschadigen tijdens het wassen.

Wassen

Wassen jullie gordijnen?

Wassen

Wij bekijken samen met jou of het beter is om je gordijnen te wassen of te stomen. Dit is afhankelijk van het wasvoorschrift, het materiaal en de vlekken. Als we de gordijnen wassen is er altijd kans op krimp. Om die reden spreken wij vaak af dat je ze weer vochtig ophaalt. Als je de gordijnen vochtig ophangt zakken ze door het gewicht weer wat uit. Let erop dat de haken eruit zijn anders kunnen die de gordijnen tijdens het wassen beschadigen.

Wassen

Wassen jullie bankhoezen?

Wassen

Wij bekijken samen met jou of het beter is om je bankhoezen te wassen of te stomen. Dit is afhankelijk van het wasvoorschrift, het materiaal en de vlekken. Als we de bankhoezen wassen is er altijd kans op krimp. Samen met jou bespreken we wanneer jij de bankhoezen nog vochtig kan ophalen, zodat er nog rek in het materiaal en dan kunnen ze de oude vorm weer krijgen als ze vochtig om de kussens en bank gedaan worden.

Wassen

Wassen jullie dekbedden?

Wassen

Alle dekbedden die een synthetische, katoenen of donzen vulling hebben kunnen gewassen worden. Sommige wollen dekbedden ook. Wij kijken samen met jou wat dan het beste is voor je dekbed. Vooral donzen dekbedden duren langer dan gebruikelijk omdat de droogtijd veel langer is dan bij gewone was.

Wassen

Kan ik ook een wollen trui laten wassen?

Wassen

Een wollen trui kan gewassen worden als dat op het wasvoorschrift staat. Wij hebben een speciaal wolprogramma om wol te wassen. Het is wel belangrijk om dit bij het afgeven te melden. Meestal is het niet goed om wol te drogen in de droger en dan geven wij de trui weer vochtig aan je terug zodat je die dan hangend of liggend kan laten drogen.

Wassen

Wordt de was ook gestreken?

Wassen

De service-was wordt gewassen, gedroogd en opgevouwen. Als je kleding hebt die je wel gestreken wil hebben, kan je dit aangeven en strijken wij die kleding voor je. Beddengoed, tafellakens en servetten moeten worden gemangeld, dit heet een lakenpakket. Klik hier voor meer informatie over lakenpakketten.

Wassen

Gebruiken jullie wasverzachter?

Wassen

Wij verkopen wasverzachter, dus dit kan. Je mag ook altijd je eigen wasverzachter meenemen, dan gebruiken wij die.

Wassen

Worden mijn kleren samen met die van anderen gewassen?

Wassen

Nee. Jouw was wordt in zijn eigen wasmachine gewassen en krijgt daarna zijn eigen droger.

Wassen

Moet ik mijn was zelf sorteren?

Wassen

Je kan de was zelf sorteren als je dat wil, maar wij kunnen het ook voor je doen.

Wassen

Wat kan ik waterafstotend laten maken?

Stomen

Wij kunnen alle jacks, regenjassen & ski-kleding waterafstotend maken voor jou. Dit wordt ook wel waterdicht maken genoemd.

Stomen

Wat is het verschil tussen waterafstotend en waterdicht?

Stomen

De term waterdicht wordt bij ons gebruikt om aan te duiden dat een artikel een waterafstotende behandeling krijgt.

Stomen

Kunnen jullie mijn ski-kleding waterdicht maken?

Stomen

Jazeker, wij maken alle ski-kleding altijd waterafstotend.

Stomen

Kunnen jullie mijn donsjack waterdicht maken?

Stomen

Jazeker, wij kunnen alle jacks waterdicht maken.

Stomen

Ik heb vlekken op mijn kleding. Wat moet ik doen?

Stomen

Probeer de vlek niet zelf te verwijderen. Daardoor wordt het voor ons alleen maar moeilijker om de vlek eruit te halen. Kom zo snel mogelijk naar ons toe. Wij hebben speciale oplosmiddelen voor alle verschillende vlekken. Als je het brengt vertel dan waar het zit en wat het is. Dat maakt het voor ons makkelijker om goed te behandelen.

Stomen

Stomen jullie bankhoezen?

Stomen

Wij bekijken samen met jou of het beter is om je bankhoezen te wassen of te stomen. Dit is afhankelijk van het wasvoorschrift, materiaal en de vlekken.

Stomen

Stomen jullie dekbedden?

Stomen

Voor wollen dekbedden is stomen meestal het beste. Alle dekbedden die een synthetische, katoenen of donzen vulling hebben kunnen gewassen worden. Sommige wollen dekbedden ook. Wij kijken samen met jou wat het beste is voor je dekbed.

Stomen

Kan ik mijn trouwjurk/ bruidsjapon laten stomen?

Stomen

Jazeker, wij hebben regelmatig trouwjurken en onze experts besteden daar extra tijd aan. Daardoor duurt het wel wat langer dan je van ons gewend bent.

Stomen

Stomen jullie gordijnen?

Stomen

Wij bekijken samen met jou of wassen of stomen het beste is voor de gordijnen. Dit is afhankelijk van het wasvoorschrift, het materiaal en de vlekken. Let erop dat de haken eruit zijn anders kunnen die de gordijnen tijdens het stomen beschadigen.

Stomen

Hoe krijg ik mijn stoomgoed terug?

Stomen

Alle kleding wordt op een hangertje gehangen en daaroverheen komt een plastic hoesje. Als je het liever opgevouwen wil kan je dat aangeven wanneer je het afgeeft. Dan ligt het opgevouwen klaar als je het komt ophalen.

Stomen

Stomen jullie vitrages?

Stomen

Vitrages kunnen meestal beter gewassen worden. Maar niet in een huishoudwasmachine. Het is belangrijk dat een grote professionele wasmachine gebruikt wordt anders kunnen er breuken in het materiaal komen. Wij bekijken samen met jou wat mogelijk is. Vergeet niet om de haakjes eruit te halen, want deze kunnen de vitrages beschadigen tijdens het wassen.

Stomen

Hoelang duurt het om te stomen?

Stomen

Als het voor 12:00 bij ons gebracht wordt is het in principe na 16:00 dezelfde dag nog klaar. Dat geldt niet voor waterdicht maken, maar ook niet als er speciale vlekken op zitten waardoor het artikel meerdere keren gereinigd moet worden.

Stomen

Kunnen gespen, franjes, kraaltjes, pailletjes of andere details meegereinigd worden?

Stomen

Deze zijn vaak niet te verwijderen voor het reinigen. We zullen altijd maatregelen nemen om deze te beschermen. Maar ook al wordt het met grote zorgvuldigheid behandeld, helemaal risicoloos is dat niet.

Stomen

Wordt er altijd een vouw in mijn broek gestreken?

Strijken

Dat kan je zelf aangeven. Er kan een vouw in, maar we kunnen je broek ook mooi glad strijken zonder vouw.

Strijken

Wordt alles wat ik in de stomerij breng gestreken?

Strijken

Alles wat in de stomerij gebracht wordt, wordt glad gemaakt. Het wordt gestreken of op een stoompop of pers behandeld.

Strijken

Kan ik mijn kleding ook alleen laten strijken?

Strijken

Jazeker, wij kunnen je kleding ook alleen voor je strijken.

Strijken

Kan ik mijn beddengoed laten strijken?

Strijken

Dat kan zeker. Slopen, lakens, hoeslakens en dekbedhoezen kan je apart geven als lakenpakket. Beddengoed wordt gestreken, daardoor duurt deze service langer.

Strijken

Kan ik kleding uit mijn was laten strijken?

Strijken

Jazeker, als je dat wil kan je aangeven wat je gestreken wil hebben. Dat kan bijvoorbeeld voor overhemden, T-shirts en broeken.

Strijken

Strijken jullie alle was?

Strijken

Nee, als je een was laat doen dan wordt je was niet gestreken maar opgevouwen.

Strijken

De vlekken zijn er niet uit.

Garantie & Kwaliteit

Wij doen altijd onze uiterste best om alle vlekken te verwijderen. Soms reinigen wij jou kleding zelfs een aantal keer. Helaas kunnen wij niet altijd alle vlekken verwijderen. Als je je kleding ophaalt zullen wij met je bespreken wat er eventueel nog mogelijk is en wat de risico's zijn van een andere of intensievere behandeling.

Garantie & Kwaliteit

Er zit geen wasvoorschrift (meer) in mijn kleding?

Garantie & Kwaliteit

Als er geen wasvoorschrift meer inzit dan zullen wij onze uiterste best doen om het zo goed mogelijk te behandelen. We zullen de risico's met je bespreken. Op basis van onze jarenlange ervaring kunnen wij meestal een goed advies geven of wassen of stomen beter zal zijn. Bij twijfel nemen wij soms ook nog contact op met de winkel of fabrikant.

Garantie & Kwaliteit

Hoe weet ik of jullie mijn (kleding)stuk goed behandelen?

Garantie & Kwaliteit

Wij checken altijd eerst het wasvoorschrift dat in de kleding zit en behandelen het dan zoals daarop aangegeven staat. Als er een reden is om daarvan af te wijken (bijvoorbeeld door het soort vlekken wat erop zit) dan zullen wij altijd eerst met jou de risico's bespreken.

Garantie & Kwaliteit

Ik heb een klacht. Wat moet ik doen?

Garantie & Kwaliteit

Heel vervelend dat je een klacht hebt! Zou je contact met ons op willen nemen zodat we met jou zo snel mogelijk kunnen bespreken wat we voor je kunnen doen? Naar contactformulier

Garantie & Kwaliteit

Kunnen jullie halen en brengen?

Haal- & brengservice

Ja, wij hebben een haal- en brengservice.

Haal- & brengservice

Hoe lang duurt jullie haal- en brengservice?

Haal- & brengservice

De tijd tussen halen en brengen is 48 uur.
In geval van spoed is er overleg mogelijk, dan kunt u bellen naar 06-16422771

Haal- & brengservice

Kan ik online een order plaatsen?

Haal- & brengservice

Ja, ga naar mijnwassie.nl en plaats je order.

Haal- & brengservice

Wat kan ik laten halen en brengen

Haal- & brengservice

Alles wat je kan wassen, stomen en strijken.

Haal- & brengservice

Wat is Wassie?

Haal- & brengservice

Wassie is onze haal- en brengservice.
Ga naar mijnwassie.nl

Haal- & brengservice

Kan ik bellen voor de haal- en brengservice?

Haal- & brengservice

Ja, op het nummer: 06-16422771

Haal- & brengservice

Halen jullie gordijnen op?

Haal- & brengservice

Ja.
Ga naar mijnwassie.nl of bel 06-16422771

Haal- & brengservice

Halen jullie dekbedden op?

Haal- & brengservice

Ja.
Ga naar mijnwassie.nl of bel 06-16422771

Haal- & brengservice

Halen jullie vloerkleden op?

Haal- & brengservice

Ja.
Ga naar mijnwassie.nl of bel 06-16422771

Haal- & brengservice